Kako spremeniti svoje ime na Facebooku: Preprosti koraki za posodobitev imena na Facebooku

Ustvarjeno 30 junij, 2024
facebook na namizju

Posodabljanje vašega imena na Facebooku je preprost postopek, vendar je pomembno, da sledite pravilnim korakom, da se izognete omejitvam ali napakam. Facebook uporabnikom omogoča nekajkratno spremembo imena, vendar z določenimi omejitvami in pogoji. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako lahko spremenite svoje ime na Facebooku, korakih, potrebnih za dokončanje postopka, in pravilih, ki jih morate upoštevati, da zagotovite, da bo sprememba odobrena. Poleg tega vam bomo ponudili rešitve za vse težave, na katere lahko naletite med tem postopkom.

Koraki za spremembo imena Facebook na namizju

  1. Dostop do nastavitev računa : Prijavite se v svoj Facebook račun in kliknite ikono menija (majhen trikotnik) v zgornjem desnem kotu strani. Izberite »Nastavitve in zasebnost« in nato »Nastavitve«.
  2. Pojdite na razdelek z imenom : v levem meniju kliknite »Osebni podatki«. Tukaj boste videli razdelek »Ime« , kjer je prikazano vaše trenutno ime.
  3. Spremenite svoje ime : Kliknite »Uredi« poleg razdelka »Ime« . V razpoložljiva polja vnesite svoje novo ime, priimek in po želji srednje ime.
  4. Shrani spremembe : Ko vnesete novo ime, še enkrat preverite njegovo pravilnost. Kliknite »Pregled spremembe« in nato »Shrani spremembe«.

Kako spremeniti svoje Facebook ime na mobilniku

  1. Odprite aplikacijo Facebook : prijavite se v svoj račun in pojdite v meni (tri vrstice v spodnjem desnem kotu zaslona).
  2. Dostop do nastavitev računa : Pomaknite se navzdol in izberite »Nastavitve in zasebnost« in nato »Nastavitve« .
  3. Pojdite na razdelek z imenom : pod "Osebni podatki" izberite "Ime".
  4. Vnesite novo ime : Spremenite želeno ime tako, da v ustrezna polja vnesete novo ime in priimek.
  5. Shranite spremembe : tapnite »Pregled spremembe« in potrdite posodobitev z izbiro »Shrani spremembe«

Pravila in omejitve

  1. Ime mora biti resnično : Facebook od uporabnikov zahteva, da uporabljajo svoje pravo ime – ime, po katerem jih prepoznajo prijatelji in družina.
  2. Omejitve znakov : imena ne smejo vsebovati simbolov, številk ali nenavadnih ločil. Nazivi (kot so Dr. , Mr. itd.) prav tako niso dovoljeni v poljih z imeni.
  3. Omejene spremembe imena : Ime lahko spremenite le nekajkrat, med spremembami imena pa je čakalna doba 60 dni .
  4. Preverjanje imena : V redkih primerih lahko Facebook zahteva dokumente za potrditev vašega pravega imena (npr. osebno izkaznico).

Kako odpraviti težave s spremembo imena

  1. Sprememba imena ni odobrena: če Facebook zavrne vašo spremembo imena, ste morda prekršili eno od zgoraj navedenih pravil. Še enkrat preverite smernice in zagotovite, da vaše ime ustreza Facebookovim zahtevam.
  2. Imena ni mogoče spremeniti zaradi časovnih omejitev : Če ste nedavno spremenili svoje ime, boste morali počakati 60 dni, preden naredite novo spremembo.
  3. Tehnične težave : če imate tehnične težave, poskusite dostopati do svojega računa z druge naprave ali posodobite aplikacijo Facebook na najnovejšo različico.
  4. Ogrožen račun : če opazite sumljivo dejavnost in ne morete spremeniti svojega imena, je bil vaš račun morda ogrožen. V tem primeru takoj spremenite geslo in zavarujte svoj račun z dvostopenjsko avtentikacijo.
facebook na telefonu

Ne, Facebook ne dovoljuje posebnih znakov, simbolov ali številk v vašem imenu za personalizacijo. Platforma uveljavlja te omejitve, da zagotovi pristnost in prepreči zlorabo imen ter jih ohranja čim bližje identiteti iz resničnega sveta.

Čeprav Facebook dovoljuje spreminjanje imena, ste omejeni glede tega, kako pogosto ga lahko posodabljate. Po spremembi imena morate počakati 60 dni, preden naredite novo spremembo. Ta omejitev je vzpostavljena, da prepreči nenehne spremembe, ki bi lahko zmedle prijatelje ali sistem platforme.

Če se vaše novo ime na Facebooku ne pojavi takoj na vašem profilu, lahko traja nekaj časa, da obdelava spremembe. Običajno bi morala biti posodobitev vidna v nekaj minutah, v redkih primerih pa lahko traja dlje. Če se zamuda nadaljuje, se poskusite odjaviti in znova prijaviti v svoj račun ali počistiti predpomnilnik brskalnika, da preverite, ali bo sprememba stopila v veljavo.