Kako obnoviti izbrisano objavo na Instagramu. Vodnik po korakih

Ustvarjeno 18 marec, 2024
Razočaran moški gleda svoj telefon

Ste že kdaj izbrisali objavo na Instagramu in si pozneje želeli, da bi jo vrnili? Ne glede na to, ali gre za fotografijo, ki ujema dragoceni trenutek, kritično poslovno promocijo ali ustvarjalni videoposnetek, je izguba takšne vsebine lahko zelo frustrirajoča, še posebej, če je zbrala veliko angažiranosti, kot so všečki, komentarji in delitve

Preverite Instagram arhiv

Mnogi ljudje ne vedo, da Instagram ponuja funkcijo samodejnega arhiviranja vaših objav. Preden vas zagrabi panika, preverite svoj arhiv. Če želite to narediti, pojdite na svoj profil, tapnite tri vodoravne črte v zgornjem desnem kotu in izberite »Arhiv«. Tukaj boste našli možnosti za ogled arhiviranih objav ali zgodb. Če je bila vaša objava arhivirana, namesto da bi bila trajno izbrisana, jo lahko preprosto obnovite.

Uporabite nedavno izbrisano funkcijo

Pred kratkim je Instagram predstavil novo funkcijo, imenovano 'Recently Deleted', ki izbrisane objave hrani do 30 dni. Za dostop do te funkcije pojdite na 'Nastavitve', nato na 'Račun' in izberite 'Nedavno izbrisano'. Če je vaša objava tam, jo lahko obnovite ali trajno obnovite v svojem profilu.

Obnovi podatke iz varnostne kopije telefona

Če redno varnostno kopirate podatke v telefonu, imate morda kopijo izbrisane objave. To je odvisno od nastavitev in pogostosti varnostnega kopiranja podatkov. Preverite varnostne kopije iz iCloud , Google Drive ali katere koli druge storitve v oblaku, ki jo uporabljate, da vidite, ali je izbrisana objava tam.

Uporabite programsko opremo za obnovitev podatkov

Če nobena od zgornjih možnosti ne deluje, se lahko obrnete na programsko opremo za obnovitev podatkov. Na trgu so na voljo različni programi, ki lahko skenirajo in obnovijo izbrisane podatke iz mobilnih naprav, vključno z izbrisanimi fotografijami in videoposnetki. To so lahko zadnja možnost, če vse druge metode ne uspejo.

Zaključek

Obnovitev izbrisane objave na Instagramu ni vedno zagotovljena, vendar z upoštevanjem korakov, opisanih v tem članku, povečate svoje možnosti za uspeh. Pomembno je, da ukrepate hitro in uporabite vsa razpoložljiva sredstva za obnovitev izgubljene vsebine. V prihodnje razmislite o uporabi funkcij arhiviranja in običajnega varnostnega kopiranja, da preprečite nenamerno izgubo podatkov.

Instagram račun

Na žalost Instagramova funkcija 'Nedavno izbrisano' zadrži izbrisane objave le do 30 dni. Če je od izbrisa objave minilo več kot 30 dni, je verjetno trajno odstranjena iz Instagramovih strežnikov in je ni mogoče obnoviti neposredno prek Instagrama. Vendar pa boste morda še vedno imeli možnost, če ste naredili varnostno kopijo podatkov v telefonu, ki vključuje podatke aplikacije Instagram iz časa, preden je bila objava izbrisana.

Da, če je bila izbrisana Instagram zgodba objavljena v zadnjih 24 urah. Instagramova funkcija 'Nedavno izbrisano' shranjuje tudi zgodbe, ki niso v vašem arhivu. Do njih lahko dostopate in jih obnovite iz razdelka »Nedavno izbrisano« v 24 urah po izbrisu. Če zgodba po 24 urah ni bila shranjena v vašem arhivu ali poudarkih, je trajno izbrisana in je ni več mogoče obnoviti

Hitro ukrepajte in preverite mapo »Nedavno izbrisano« v nastavitvah Instagrama. To je prvo mesto, kjer bodo začasno shranjene nedavno izbrisane objave. Do tega lahko dostopate tako, da odprete svoj profil, tapnete »Nastavitve«, nato »Račun« in izberete »Pred kratkim izbrisano«. Če tam najdete svojo objavo, jo lahko preprosto obnovite. Pomembno je, da ukrepate takoj, saj se objave tukaj hranijo samo 30 dni. Poleg tega zagotovite, da redno varnostno kopirate svoje podatke, da se izognete takšnim izgubam v prihodnosti.