Kako obnoviti izbrisano objavo na Instagramu: navodila po korakih

Ustvarjeno 8 marec, 2024
Razočaran moški gleda svoj telefon

Ste že kdaj izbrisali objavo na Instagramu in si pozneje želeli, da bi jo vrnili? Ne glede na to, ali gre za fotografijo, ki ujame dragoceni trenutek, pomembno poslovno promocijo ali ustvarjalni videoposnetek, je lahko izguba takšne vsebine zelo frustrirajoča, še posebej, če je zbrala veliko angažiranosti, kot so všečki, komentarji in delitve.

Oglejte si naš Instagram arhiv

Malo ljudi ve, da Instagram ponuja funkcijo za samodejno arhiviranje vaših objav. Preden vas zgrabi panika, preverite svoje arhive. Če želite to narediti, pojdite na svoj profil, kliknite tri vodoravne črte v zgornjem desnem kotu in izberite »Arhiv«. Tukaj boste našli možnosti za ogled arhiviranih objav ali zgodb. Če je bila vaša objava arhivirana namesto trajno izbrisana, jo lahko preprosto obnovite.

Uporabite funkcijo Nedavno izbrisano

Nedavno je Instagram predstavil novo funkcijo, imenovano »Nedavno izbrisano«, ki izbrisane objave hrani do 30 dni. Za dostop do te funkcije pojdite v Nastavitve, nato Račun in izberite Nedavno izbrisano. Če je vaša objava tam, jo lahko obnovite ali trajno obnovite v svojem profilu.

Obnovi podatke iz varnostne kopije telefona

Če redno varnostno kopirate podatke v telefonu, imate morda kopijo izbrisane objave. To je odvisno od vaših nastavitev in pogostosti, s katero varnostno kopirate podatke. Preverite svoje varnostne kopije iz iCloud , Google Drive ali katere koli druge storitve v oblaku, ki jo uporabljate, da vidite, ali je tam izbrisana objava.

Uporabite programsko opremo za obnovitev podatkov

Če nobena od zgornjih možnosti ne deluje, lahko uporabite programsko opremo za obnovitev podatkov. Na trgu je na voljo veliko programske opreme, ki lahko skenira in obnovi izbrisane podatke iz mobilnih naprav, vključno z izbrisanimi fotografijami in videoposnetki. Ti programi lahko služijo kot zadnja možnost, če vse drugo odpove.

sklep

Obnovitev izbrisane objave na Instagramu ni vedno brezhibna, vendar z upoštevanjem korakov, opisanih v tem članku, povečate svoje možnosti za uspeh. Pomembno je, da ukrepate hitro in uporabite vsa razpoložljiva sredstva za obnovitev izgubljene vsebine. V prihodnje razmislite o uporabi rednih funkcij arhiviranja in varnostnega kopiranja, da preprečite nenamerno izgubo podatkov.

Instagram račun

Na žalost Instagramova funkcija »Nedavno izbrisano« obdrži samo izbrisane objave do 30 dni. Če je minilo več kot 30 dni, odkar ste izbrisali objavo, je verjetno trajno odstranjena iz Instagramovih strežnikov in je ni mogoče obnoviti neposredno prek Instagrama. Vendar pa boste morda še vedno imeli možnost, če varnostno kopirate podatke telefona, vključno s podatki aplikacije Instagram, preden izbrišete objavo.

Da, če je bila izbrisana Instagram zgodba objavljena v zadnjih 24 urah. Instagramova funkcija »Nedavno izbrisano« shranjuje tudi zgodbe, ki niso v vašem arhivu. Do njih lahko dostopate in jih obnovite v razdelku »Nedavno izbrisano« v 24 urah po izbrisu. Če zgodba po 24 urah ni shranjena v vaš arhiv ali poudarke, bo trajno izbrisana in je ne bo več mogoče obnoviti

Ukrepajte hitro in preverite mapo »Nedavno izbrisane objave« v nastavitvah Instagrama. To je prvo mesto, kjer se bodo predpomnile vse nedavno izbrisane objave. Do tega lahko dostopate tako, da odprete svoj profil, kliknete Nastavitve, nato Račun in izberete Nedavno izbrisane objave. Če tam najdete svojo objavo, jo lahko preprosto obnovite. Pomembno je, da ukrepate hitro, saj so objave tukaj shranjene samo 30 dni. Poleg tega ne pozabite redno varnostno kopirati svojih podatkov, da se izognete takšnim izgubam v prihodnosti.